(Hulp) Joffer

Joffer: kampleiding meisjeskampen

Een joffer is de kampleiding van de meisjeskampen. Je hebt een “eigen tent”: een groepje meisjes van maximaal 8 personen. Je bent verantwoordelijk voor dat groepje gedurende de week. Dat betekent dat je bij de kinderen in de tent slaapt (een 10 persoonstent met stapelbedden). Je houdt de kinderen in de gaten bij sport en spel, je doet mee met het corvee en geeft daar onder andere leiding aan. Dagelijks trek je met deze groep op als er tentmomenten zijn: tijdens stille tijd, vragenbespreking of andere gesprekken. Dit maakt dat je door de week heen een fijne band kunt opbouwen met de meisjes. Je hebt persoonlijke gesprekken, spreekt soms over vertrouwelijke zaken en hoort bijzondere ervaringen.

Elk team heeft een eigen praktische leiding (PL-er): iemand die afstemt met de keuken, andere kampen en de coördinator en die in het eigen team de eindverantwoordelijkheid heeft. In het team koppel je terug wat zo overdag de ervaringen zijn en waar aandacht nodig is, een helpende hand, een bemoediging of compliment, gebed of dankzegging. Je doet dit met elkaar als team, zodat je elkaar kunt aanvullen en ondersteunen. Dat geeft je een verantwoordelijkheid die je goed aan moet kunnen. Daarom willen we nieuwe kampleiding graag eerst leren kennen. Daarvoor zal dan ook contact met je opgenomen worden. Nieuwe kampleiding willen we ook graag toerusten voor het kampwerk. Niet iedereen vertelt immers dagelijks een Bijbelverhaal, of heeft belangrijke, geestelijke gesprekken met jonge meiden. Daarvoor vragen we nieuwe joffers naar het trainingsweekend in juni te komen.

Hulpjoffer: assistent kampleiding meisjeskampen

Voor nieuwe kampleiding is er de mogelijkheid om eerst eens mee te draaien als hulpjoffer. Je bent dan niet helemaal zelf verantwoordelijk voor een tent, maar draait wel mee met één tent en een meer ervaren joffer. Wanneer er in een team voldoende leiding is, geven we zelfs de voorkeur om eerst als hulpjoffer mee te draaien. Dat geeft rust om te leren wat er gedaan wordt tijdens de week en laat je de ruimte om er in te groeien.

Wanneer kan ik joffer of hulpjoffer worden?

Je hebt een hart voor kinder-/jeugdwerk en voor teamwork, maar boven alles heb je een warm hart voor de Here Jezus. Hij is je Redder, en het is jouw wens om meer en meer op Hem te gaan lijken! Gods woord, de Bijbel is hierbij je leidraad. De liefde die je van Hem gekregen hebt, wil je graag uitstralen naar de meiden op het kamp. De minimale leeftijd om hulpjoffer te worden is 17 jaar. Voor joffer 18 jaar.