Veelgestelde vragen (kampen)

Wat kost het kamp?

De kampen van 9 t/m 16 jaar kosten € 125,-. De gemengde Bijbelstudiekampen kosten € 150,-. Dit is inclusief 9% BTW. Reductie van de kampprijs is in sommige situaties mogelijk. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Hanneke Reumerman, Administratie Oasekampen, 070-3271753.

Ik heb een dieet, kan ik dan wel deelnemen aan een kamp?

Jazeker, in overleg is dat (bijna) altijd mogelijk. Op het aanmeldingsformulier is ruimte om aan te geven welk dieet je hebt. We werken met vrijwilligers die er hard hun best voor doen om voor elke deelnemer een goede maaltijd te bereiden.

Afhankelijk van het dieet krijg je na aanmelding al dan niet een extra formulier toegestuurd ter inventarisatie voor leiding en keuken. Daarna zal er eventueel nog contact met je worden opgenomen om te overleggen over de mogelijkheden.

Hoe moet ik betalen?

Je kunt ons machtigen om het kampgeld van je rekening te incasseren. Dit kun je aangeven op het aanmeldingsformulier. Als je hier niet mee akkoord gaat, dan krijg je van ons een nota en kun je zelf je bank opdracht geven tot overschrijving.

Tot 1 juni mag je kosteloos annuleren.

Krijg ik een bevestiging van de aanmelding?

Ja, je krijgt een mail als je we je aanmelding ontvangen hebben en een mail wanneer je aanmelding definitief is. Ben je nog geen 16? Dan ontvangen je ouders deze bevestigingen. Mocht een kamp al vol zijn of als er anderszins een probleem is met je aanmelding, ook dan ontvang je hier bericht over.

Wanneer krijg ik informatie en deelnemerslijsten toegestuurd?

In juni kun je post of mail (je kunt dit zelf kiezen tijdens je aanmelding) verwachten met informatie over de kampen en deelnemerslijsten van de kampeerders in jouw week. Als je een account hebt, kun je vanaf dat moment ook zelf de deelnemerslijsten inzien.

Vanaf hoe laat kan ik op het kampterrein terecht?

Je bent van harte welkom op de maandagmorgen dat je kamp begint tussen 10 uur en 11 uur ‘s ochtends. Koffie, thee en limonade staat dan klaar en je kappie of joffer (kampleiding) helpt je graag met het vinden van een mooi plekje in je tent! Zorg dat je op tijd bent, want om 11 uur begint het kamp!

Hoe laat is het vertrek van het kamp?

Op zaterdagmorgen is het vertrek tussen 10 uur en 11 uur ’s ochtends. Ook dan is er koffie, thee en limonade.

Wat moet je meenemen?

 • Bijbel
 • Pen en papier
 • Muziekinstrument (als je dit hebt en kunt bespelen)
 • Slaapzak of deken
 • Je slaapt op een zeildoek dat ’s nachts koud kan aanvoelen, zorg daarom voor een extra deken, slaapzak of bijvoorbeeld slaapmatje dat je tussen het zeildoek en je slaapzak kan leggen.
 • Kussen + kussensloop
 • Handdoeken en washandjes
 • Een gevulde toilettas (douchegel, deodorant, tandenborstel, tandpasta, …)
 • Zwemkleding en (zwem)handdoek
 • Sportkleding
 • Stevige (wandel)schoenen
 • Helaas hebben we af en toe regenkleding nodig. Denk ook aan laarzen.
 • Bad- of teenslippers.
 • Tafeltennis je graag? Neem een batje en balletjes mee.
 • Draagbare muziekspelers en elektronische apparatuur kun je misschien beter thuis laten, het kan erg vochtig worden in de tent en we willen graag een week met elkaar doorbrengen. In je eentje muziek luisteren of op je telefoon zitten past daar niet bij.
 • Er is een “winkeltje” voor snoepgoed, blikjes drinken, ijsjes, kaarten, postzegels en een boekentafel. Op maandag is het winkeltje misschien nog niet open.
 • We sparen elk jaar voor een goed doel, dus neem ook wat geld mee dat je kunt en wilt geven.

Tips voor de jongste kampeerders

 • Zorg ervoor dat je precies weet wat je van huis meeneemt naar het kamp (of label dit, dan kunnen we het achterhouden als je iets vergeten bent).
 • Een ruime tas of koffer is handig, dan hoef je niet zo te zoeken.
 • Kleding wordt op kamp sneller vuil dan thuis, neem voldoende schone kleding mee. Denk vooral ook aan sokken, ondergoed en neem voor je vuile was een plastic tas of vuilniszak mee.
 • Het kan ’s nachts best koud zijn, denk dus aan een warme pyjama.
 • Als je een trainingspak of joggingbroek hebt, neem dat dan zeker mee.
 • Naast een korte broek en/of sportbroek heb je ook minstens één lange broek en trui nodig.
 • Als het erg warm wordt, is een petje misschien wel fijn, denk ook aan zonnebrand en een zonnebril.
 • Er zijn op het kampterrein spelletjes en spelen genoeg, die hoef je niet mee te nemen.
 • Overdag en ’s avonds krijg je genoeg te eten en te drinken; voor extra snoep en
    drinken uit het winkeltje in “De Berk” heb je aan € 1,50 per dag genoeg.
 • Houd je ook rekening met het spaardoel?
 • Voor de jongste kampeerders (jongens) wordt het zakgeld de hele week door iemand van de leiding bewaard. Hij opent voor jou een ‘bankrekening’. Elke dag gaat de bank open en kun je een deel van je geld opnemen. Wat er vrijdag op de rekening over is neem je weer mee naar huis.

Is er een telefoon op het terrein?

Er staat een oude, Britse telefooncel op het terrein, maar daar zit geen telefoon meer in, deze dient tegenwoordig als meterkast. Indien nodig kun je de kampleiding vragen of je de telefoon van de Oase mag gebruiken. Bij nood is er altijd een telefoon aanwezig. Het mobiele bereik op de Oase valt soms tegen. Er is op het terrein geen WiFi voor deelnemers.

Mijn kind is op school een “rugzak-leerling” of bezoekt een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Mag mijn kind aangemeld worden voor het kamp?

In principe is elk kind welkom. Wij zien de afgelopen jaren in steeds meer varianten “indicaties” langskomen en daarmee neemt de vraag ook toe wat er kan en mag. Wij vinden het belangrijk dat de kampleiding het ziet zitten, dat er een goede mix is tussen het aantal kinderen al dan niet met indicatie en de overige deelnemers. Daarom is het van belang dat u als ouders ons zo goed mogelijk op de hoogte stelt, zodat we een goed inschatting kunnen doen in het belang van een ieder.

In bepaalde situaties kan de kampleiding u vragen of er tijdens de kampweek achtervang is voor als het niet (meer) gaat. Voor ons staat een leuke en veilige week voor alle kampeerders voorop. We moeten als kampleiding de veiligheid en gezondheid kunnen garanderen van de deelnemers, de kampleiding en ook de kampeeromgeving.

Informatie die u niet op het aanmeldformulier kwijt kunt, mag u vooraf via de administratie aan de praktische leiding kenbaar maken. De kampleiding neemt indien nodig vooraf aan de kampen contact op om toelichting of meer informatie. Een PL-er besluit in overleg met een coördinator van die week of deelname verantwoord is.

Kunnen kinderen uit een asielzoekerscentrum of van buitenlandse afkomst worden aangemeld?

In principe is elk kind welkom. In de afgelopen jaren zien we de vraag vanuit de AZC’s afnemen, maar er blijven verschillende christelijke gemeentes actief in het aanmelden van deelnemers met deze achtergrond.

Wij hanteren daarbij een aantal overzichtelijke richtlijnen:

 • Het kamp is niet gratis. De verwijzende gemeente of persoon is verantwoordelijk om bij te dragen in de kosten voor deelname.
 • Per kamp kan er maximaal 1 AZC-kind per tent aangemeld worden en in het kamp is er minimaal een verhouding van 1 op 8.
 • Bij aanmelding is er vooraf contact met de administratie.
 • De praktische leiding neemt graag vooraf nog contact op met de aanmeldende persoon/contactpersoon om iets meer te weten van de achtergronden etc.
 • Een PL-er besluit uiteindelijk in overleg met een coördinator van die week of deelname verantwoord is.

Heeft de stichting Oasekampen van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag?

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) kan bij een gemeente namens een werkgever worden aangevraagd wanneer er sprake is van een dienstverband in de (jeugd)zorg, onderwijs of overheidsdienst. De VOG wordt afgegeven door het ministerie van Justitie en is gebaseerd op de informatie die op dat ogenblik van die persoon bij justitie bekend is. Een VOG is dus een momentopname van een beperkte hoeveelheid informatie.

Als vrijwilligersorganisatie hoeft de stichting Oasekampen geen VOG van haar medewerkers te verlangen. Wel vindt het bestuur het van belang dat er een goede en zorgvuldige check plaatsvindt naar de persoonlijkheid en achtergrond van de medewerkers. Bij aanmelding van een nieuwe kampleiding wordt daarom gevraagd om referenties, die ook telefonisch benaderd worden. Deze referenties zijn bij voorkeur iemand uit de persoonlijke relatiesfeer en iemand uit de christelijke geloofsgemeenschap waaruit een medewerker komt.

Van medewerkers wordt een goed getuigenis gevraagd bij aanvang en vervolgens leren we elkaar kennen door regelmatige bijeenkomsten, samenwerken aan een goed teamverband, training en toerusting. Daarbij blijft toezicht op de kwaliteit van de kampleiding een belangrijke verantwoordelijkheid van de praktische leiding, de coördinator en uiteindelijk het bestuur.