Kampvergadering en trainingsweekend

Op deze pagina staat informatie over onze jaarlijkse algemene kampvergadering voor medewerkers en het trainingsweekend voor (nieuwe én ervaren) kampleiding.

Kampvergadering vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2022

De kampvergadering wordt jaarlijks gehouden in begin april. Tijdens de kampvergadering ontmoet je elkaar als kampleiding. Tijdens de kampvergadering worden de Bijbelse thema’s toegelicht. De kampvergadering kan worden gezien als de kick-off van het kampseizoen. We proberen zoveel mogelijk een complete bezetting qua kampleiding te hebben voor de kampvergadering, zodat deze zo effectief mogelijk besteedt kan worden.

BHV 11 juni 2022

De BHV training is op zaterdag 11 juni 2022 van 8.45-17.30 uur. Je kan je aanmelden voor de (herhalings)cursus met een mail naar administratie@oasekampen.nl of vermeld het op je aanmeldingsformulier.

Trainingsweekend. In 2022 is er geen Trainingsweekend

Voor de kampleiding wordt jaarlijks een trainingsweekend gehouden. Een weekend vol geestelijke en praktische toerusting, ontspanning, gebed en het uitwisselen van tips. Het weekend is daarom geschikt voor nieuwe maar ook voor de meest doorgewinterde medewerker.

De locatie van dit weekend is de Oase, in de Berk. Aan het trainingsweekend zijn geen kosten verbonden. De kosten van het weekend worden gedragen door Oasekampen. Wil je graag komen, maar zijn de reiskosten voor jou een probleem, stuur dan een email naar de administratie.

Tijdens het trainingsweekend wordt er geen tijd gereserveerd om met je team te werken aan de voorbereidingen van het kamp. Het gaat dit weekend vooral om training en toerusting. Natuurlijk kun je voor of na het programma wel even een rondje door de omgeving rijden om je speurtocht voor te bereiden.

Toerusting

Toerusting is het doel van het weekend. Het programma is gericht op kampwerk in de volle breedte: geestelijke voorbereiding, organiseren van spel en sport, omgaan met jongeren. Het programma is divers samengesteld en er wordt gestreefd naar een balans tussen praktische workshops en geestelijke toerusting.

BHV

Tijdens dit weekend wordt er een BHV (herhalings)cursus gegeven. Je kan je aanmelden voor de (herhalings)cursus met een mail naar administratie@oasekampen.nl of vermeld het op je aanmeldingsformulier.

Aanmelden

Aanmelden voor het trainingsweekend kan tijdens je aanmelding via het aanmeldsysteem. Mocht je die aanmelding al hebben gedaan en niet zeker weten of je je wel hebt opgegeven voor het weekend, stuur dan een e-mail naar de administratie of bekijk je aanmelding in het aanmeldsysteem.

Stichting Chris

Oasekampen en Stichting Chris bieden kampmedewerkers de unieke mogelijkheid om in drie jaar tijd via een modulair systeem een cursus Jeugdpastoraat te volgen. Voor deze cursus is een certificaat te behalen. De lessen worden gegeven tijdens de kampvergadering in april, het trainingsweekend op de Oase in juni en de PL-vergadering.

De cursus zoals die binnen Oase wordt aangeboden, is modulair opgebouwd. Je start altijd met de drie basismodules: Jeugdpastoraat, Communicatie en Signaleren & handelen. Deze wordt jaarlijks gegeven tijdens het trainingsweekend.

Daarna kun je in je eigen tempo de vervolgmodules volgen. Per jaar worden verschillende modules aangeboden, waar nieuwe kampleiders bij in kunnen stromen. Ieder kan na drie jaar alle modules gevolgd hebben en ontvangt dan een certificaat.

De vervolgmodules die worden aangeboden zijn: Jeugdcultuur & sociale media, Pesten, Echtscheiding, Rouw & verdriet, Geestelijke wereld/geloofsoverdracht, Seksualiteit, Kinderen met een kenmerk, Verslaving & risicogedrag en Kindermishandeling.

Alvast een mooie en opbouwende cursus toegewenst!