(KOP) Kokkie

Op het terrein van Oase is een prachtige nieuwe keuken gerealiseerd. Daar wordt het eten bereid voor de verschillende kampen. Als alle kampen vol zijn en met voldoende leiding worden bemenst, dan zijn er wel 200 mensen op de terreinen aanwezig. Dat betekent dat er dagelijks evenzoveel monden te voeden zijn! Een hele klus, zeker voor vrijwilligers. Gelukkig zijn er veel ervaren kokkies die de teams van keukenpersoneel goed aanvoeren. Het keukenteam bestaat uit verschillende kokkies. We proberen per kamp twee kokkies te hebben, die alle maaltijden bij de kinderen op het terrein meedoen. Dat geeft een fijne band met de kinderen, je draait mee in het kampteam. Daarbij gaan de taken in de keuken vóór, maar gedurende de week is er in overleg genoeg tijd en ruimte om programma onderdelen met de jongens en meiden mee te doen.

KOPkokkie

Naast de twee kokkies per team zijn ook minstens 2 kokkies nodig die onder het team van kampondersteunend personeel, het KOPteam, vallen en dus meer op afstand van de kampen hun belangrijke werk doen. Dit zijn de KOPkokkies.

Het team van kokkies en KOPkokkies wordt aangestuurd door een hoofdkok. In de laatste week wordt geprobeerd om meerdere kokkies te hebben, omdat er dan veel grondige schoonmaakwerkzaamheden te doen zijn.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor een kokkie, door de week heen zijn onder andere:

  • Broodmaaltijden voorbereiden
  • Koffie zetten
  • Toiletten schoonmaken
  • Helpen bij het koken en voedselvoorbereiding
  • Eventueel zelf verantwoordelijk zijn voor een deel van de maaltijd
  • Keuken schoonmaken
  • Klein huishoudelijk werk
  • Snacks klaarmaken

Wanneer kan ik kokkie worden?

Je hebt een hart voor kinder-/jeugdwerk en voor teamwork, maar boven alles heb je een warm hart voor de Here Jezus. Hij is je Redder, en het is jouw wens om meer en meer op Hem te gaan lijken! Gods woord, de Bijbel is hierbij je leidraad. De liefde die je van Hem gekregen hebt, wil je graag uitstralen naar de jongelui op het kamp. De minimale leeftijd om kokkie te worden is 17 jaar.

Mannen/vrouwen

We hebben de voorkeur dat een mannelijke kok zich aanmeldt voor een kampweek waarin jongenskampen (en gemengde kampen) gehouden worden.